• Imprimeix

Somjocs

somjocsjugant

 

 

La Biblioteca Carles Rahola disposa d’una sèrie de propostes lúdiques per tal que els usuaris puguin explorar la seva vessant més juganera. 

Consisteix en diferents jocs ubicats a diversos espais de la biblioteca. Són jocs participatius individuals, i es van sumant a la col·laboració dels altres usuaris.


Mots encreuats: La biblioteca proposa una sèrie de mots encreuats per tal que es puguin realitzar conjuntament entre els usuaris als que els vingui de gust jugar-hi. On el trobareu? Al Quiosc de la Planta Baixa.

Deconstrucció i reconstrucció de textos literaris: La biblioteca posa a l’abast dels usuaris un seguit de paraules enganxades en una taula de feltre, els usuaris hauran de fer volar la seva imaginació i crear frases, ja sigui la original, o bé d’altres. On el trobareu? A l’espai lúdic de la Primera Planta. 

Puzzle: La biblioteca proposa la construcció d’un puzle de manera collectiva. On el trobareu? A l’espai lúdic de la Primera Planta i a la Planta Baixa a la zona infantil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Escacs: la biblioteca posa a disposició dels usuaris una taula ja preparada amb el seu tauler i les peces corresponents. On el trobareu? A l'espai lúdic ubicat entre la Sala d'Arts i la de Ciències de la Primera Planta.

Cadàver exquisit: L’any 1925 els surrealistes es van inventar aquest joc, en el que els jugadors escrivien per torns en una fulla de paper, la doblegaven per cobrir part de l’escriptura, i després la passaven al següent jugador que havia de continuar el relat o el dibuix. Gairebé 100 anys després, la Biblioteca Carles Rahola recupera aquest joc literari i l’adapta al segle XXI. A través d’aquest blog, diferents escriptors gironins proposaran l’inici d’una història i qualsevol persona podrà continuar el relat. On el trobareu? A la Sala Llegim de la Planta Baixa s’ha habilitat un ordenador per tal de poder participar a aquest joc, també s’hi pot jugar des de casa. 

Artisteja: Cada mes la biblioteca convida a un creador/a amb vinculació amb Girona a pensar una proposta de creació col·lectiva per tal que la puguin portar a terme els usuaris de la biblioteca. L’objectiu d’aquest projecte és fomentar la participació dels usuaris que visitin aquest espai, aproximar l’acte creatiu i fomentar la col·laboració, l’observació i la imaginació. Els nens també hi poden participar sempre acompanyats d’un adult. On el trobareu? A la Sala d’Arts que es troba situada a la Primera Planta. 

 

 

 

Trivial i trivialet: La biblioteca disposa de nombroses preguntes de Trivial repartides en les diferents seccions de la biblioteca. Podeu participar-hi contestant-ne una, diverses, o totes, segons les ganes de jugar que tingueu. On el trobareu? Les preguntes es troben repartides en diferents espais de la biblioteca. L’epicentre del Trivial on hi ha col·locada la urna, les respostes de la setmana anterior, el plànol, etc. es troba a la Primera Planta. I el del Trivialet al taulell de la sala infantil.

El dau: si vols jugar a un joc que tenim i no en saps, ens ho pots preguntar. I si et van regalar un joc i no saps per on començar... porta’l i te n’ensenyarem.

Préstec de jocs: la biblioteca té repartides dues vitrines amb tots els seus jocs disponibles per a jugar en el seu interior quan es vulgui, hi ha una vitrina a la Sala Infantil ubicada a la Planta Baixa i una altra a la Mediateca, a la Primera Planta.

 

            

 

Destaquem

  • Somjocs

    La Biblioteca Carles Rahola va obtenir el Premi Accèssit al  IV Premi Teresa Rovira 2016, celebrat el 3 de novembre del 2016 

  • Àlbum fotografies
  • Cadàver exquisit

    Cada mes un autor de les comarques gironines ens ofereix un primer escrit que servirà com a inspiració per iniciar el cadàver exquisit. Els participants podran escriure les teves creacions literàries al bloc.