Accés al contingut Accés al menú de la secció


Dissabte, 22 d'octubre de 2016

CINEFÒRUM

Aquesta setmana comença el nou cicle de cinefòrum de la Biblioteca Pública Carles Rahola: "Una mirada a Europa a través dels Premis de Cinema Europeus"

Dijous 27 d'octubre, amb la projecció de "Terra i llibertat", de Ken Loach, tindrà lloc la primera sessió del cinefòrum 2016-2017 de la Biblioteca Pública Carles Rahola. Les projeccions es realitzaran l'últim dijous de cada mes i enguany es dedicaran a pel·lícules guardonades amb el Premi de Cinema Europeu. Presentarà, coordinarà i moderarà el debat posterior Maria Àngels Prat.


Nou cinefòrum dedicat als "Premis de Cinema Europeu".
Nou cinefòrum dedicat als "Premis de Cinema Europeu".

"Una mirada a Europa a través dels Premis del Cinema Europeu (European Films Awards)" és el títol del cicle proposat per a la nova temporada de cinefòrum 2016-2017 de la Biblioteca Pública Carles Rahola.

Aquestes sessions tindran un objectiu doble: per una banda, donar a conèixer els premis EFA (Premis de Cinema Europeu); per l’altra, donar un cop d’ull a Europa amb pel·lícules de qualitat i temàtica diversa.

En aquests temps convulsos en què Europa es troba en un moment crític i es qüestiona la Unió Europea, es vol parlar, amb aquesta iniciativa, d'Europa a través de pel·lícules reconegudes justament per uns premis que atorga l'Acadèmia Europea de Cinema (European Film Academy): un organisme que aplega més de 3.000 professionals del sector, que va néixer el 1988 i que compta amb el suport de la Unió Europea.

Es tracta, d'aquesta manera, de reivindicar el bon cinema europeu que molt sovint no té el ressò que es mereix.

Ateses les característiques del cicle, pel que fa al nombre i durada de les sessions, s'han triat 9 dels 28 títols premiats al llarg d'aquests quasi 30 anys de certamen, i s'han deixat de banda moltes pel·lícules interessants que, per la seva durada, depassen el temps disponible de la sessió (presentació, projecció i petit debat al final).

Les pel·lícules triades són:

 

 

Dijous 27 d’octubre.

Premi any 1995.

Drama: Guerra Civil Espanyola.

Sinopsi: Tardor de 1936. David Carr, un jove comunista anglès, deixa el seu país i s’incorpora a la Brigada Internacional del front d’Aragó.

 

 

Dijous 24 de novembre.

Premi any 1999.

Melodrama: Estereotips socials.

Sinopsi: Madrid. Quan Manuela, infermera i mare soltera, veu morir atropellat el seu fill de 17 anys decideix viatjar a Barcelona per buscar el pare del noi.

 

 

Dijous 22 de desembre (penúltim dijous de mes, a causa de les festes de Nadal).

Premi any 2003.

Comèdia dramàtica: Història, comunisme.

Sinopsi: Berlín. Octubre de 1989. Uns dies abans de la caiguda del Mur, la mare de l’Alex entra en coma.

 

 

Dijous 26 de gener.

Premi any 2005.

Intriga: Drama psicològic.

Sinopsi: Georges, un presentador de televisió que viu una vida còmoda amb la seva dona i el seu fill, comença a rebre uns paquets anònims sospitosos.

 

 

Dijous 23 de febrer.

Premi any 2006.

Thriller: Espionatge, Guerra Freda.

Sinopsi: República Democràtica Alemanya, any 1984. Gerd Wiesler, home solitari, és un competent oficial del servei d’intel·ligència i espionatge de la Stasi, la policia secreta del règim comunista de la RDA.

 

 

Dijous 30 de març.

Premi any 2007.

Drama social: Avortament.

Sinopsi: Otilia i Gabita són dues amigues que comparteixen habitació en una residència d'estudiants de la universitat de Bucarest (Romania). Gabita està embarassada i vol avortar.

 

 

Dijous 27 d’abril.

Premi any 2008.

Drama: Màfia.

Sinopsi: Poder, diners i sang. Aquesta és la llei de la Camorra, a la qual han de fer front diàriament els habitants de Nàpols i Caserta.

 

 

 

Dijous 25 de maig.

Premi any 2012.

Drama: Vellesa, Malaltia.

Sinopsi: Georges i Anne, una parella de més de vuitanta anys, són dos professors jubilats de música clàssica que viuen a París.

 

 

Dijous 29 de juny.

Premi any 2015.

Drama: Vellesa, Amistat.

Sinopsi: Fred Ballinger, un gran director d’orquestra, passa uns dies de vacances en un hotel dels Alps amb la seva filla Lena i el seu amic Mick, un director de cinema en plena crisi professional.

 

Les sessions es faran a l'auditori petit (2a planta).

Cada sessió és independent, l'entrada és lliure.

Es prega puntualitat.


 
1 | 2 | 3   Següent > Total pàgines: 14