Accés al contingut Accés al menú de la secció


Dilluns, 26 de setembre de 2016

XERRADA

Dimarts 27 de setembre, a les 19, "Llegir Rilke, mirar Miquel Àngel": xerrada a càrrec de Miquel del Pozo

La conferència, que es durà a terme a l'auditori petit de la segona planta, realitzarà una aproximació a la vida i obra de l'artista del renaixement, Miquel Àngel, a través de la mirada del poeta Rainer Maria Rilke.


Miquel del Pozo, foto de Josep Losada.
Miquel del Pozo, foto de Josep Losada.

Miquel del Pozo Puig (1981), va estudiar historia de l'art a Girona, Barcelona i Roma -on va passar tot un any dibuixant esglésies i còpies de les obres d'art que trobava als museus que sovintejava diàriament-.

Posteriorment es va especialitzar en arquitectura en la ETSAB (Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona). 

El 2006 va col·laborar en un projecte, per a la galeria Només Art, dins del "Girona, Temps de Flors" d'aquell any.

El 2011 va deixar la seva feina com a cap de despatx per crear, amb Alba Méndez, l'estudi Mendezdelpozo Arquitectos i dur a terme Moravia: un projecte urbanístic de més de 40000 m2 -210 habitatges- a Asunción, la capital de Paraguai. Mendezdelpozo ha continuat la seva tasca amb altres iniciatives a Brasil, PerúBarcelona.

El 2014 enceta #MA140 -(M)irar al (A)rte  en Twitter (140)-: una proposta de llibre en directe publicat a twitter a raó d'un capítol -dividit en diverses piulades de 140 caràcters- cada diumenge. 

El resultat, una innovadora forma de divulgar la història de l'art, també es pot gaudir a la seva web.

L'èxit d'aquesta idea a les xarxes socials li ha portat a presentar l'espai "La ventana del Arte", part del programa radiofònic "La ventana" de Cadena SER.

La Biblioteca Pública Carles Rahola acollirà "Llegir Rilke, mirar Miquel Àngel": la primera conferència del projecte #MA140OntheRoad, amb el qual Miquel del Pozo visitarà diverses biblioteques i institucions realitzant xerrades basades en #MA140.

La gira continuarà a les biblioteques de Tarragona i de Lleida.

Miquel del Pozo introduirà els assistents en els misteris de la creació artística de la mà de l'escultor, pintor, poeta i arquitecte Miquel Àngel Buonarroti (Itàlia, 1465-1564) i de la del poeta Rainer Maria Rilke (Imperi austrohongarès, 1875 - Suïssa, 1926).

Rainer Maria Rilke, un dels millors poetes i prosistes en llengua alemanya -i francesa, i russa- del segle XX, va fer de l'artista del renaixement Miquel Àngel un dels seus referents vitals.

Rilke va traduir a l'alemany poemes de Miquel Àngel i va relacionar l'escultor italià directament amb la divinitat en una de les seves "Històries del bon Déu".

Després d'haver realitzat una investigació en profunditat de la vida i obra dels dos artistes, el conferenciant ha preparat una amena xerrada sobre els lligams d'aquestes figures cabdals de la cultura universal.

Mitjançant la lectura de poemes -Rilke ha estat traduït al català per mestres com Carles Riba, Joan Vinyoli o Joan Margarit- i la projecció d'imatges d'escultures, Miquel del Pozo ajudarà a descobrir l'objectiu pel qual van sacrificar la seva vida aquests dos genis: com donar forma a la pedra, com donar forma al poema.

Una ocasió única per descobrir l'art d'una manera apassionant.

Data: Dimarts 27 de setembre.

Hora: 19 h.

Lloc: Auditori Petit -2a planta-.


 
1 | 2 | 3   Següent > Total pàgines: 12