Accés al contingut Accés al menú de la secció


Dimarts, 24 de maig de 2016

ACTIVITATS CULTURALS

La biblioteca inaugura avui l'exposició “La Llengua a l’Escola Catalana. Un model d’èxit”a l'Auditori Petit

La mostra és un reconeixement a la feina a tots els que han treballat i treballen per l’escola catalana.


Exposició "La Llengua a l'Escola Catalana un model d'èxit".
Exposició "La Llengua a l'Escola Catalana un model d'èxit".

La biblioteca inaugura avui a les 17.30 hores a l'Auditori Petit l’exposició La Llengua a l’Escola Catalana. Un model d’èxit.

La mostra descriu la situació de la llengua en el sistema educatiu del país des del segle XVIII fins a l'any 2010: des del naixement de la institució escolar, tal com s'entén actualment, fins al gran repte de la nova immigració que es va viure en començar el segle XXI. És un homenatge i un reconeixement a la feina de tots aquells que han treballat i treballen per l’escola catalana.

A la presentació hi serà l'excap del servei d’Ensenyament del català, Joaquim Arenas, i la mestra, formadora i assessora docent, Mariona Ventura, i amb la mestra d’educació infant, Carme Fontacaba.


Dimarts, 24 de maig de 2016

ACTIVITATS CULTURALS

La Carles Rahola projecta el documental "Joan Sales: l'home incòmode, la veritat que fa nosa" el 31 de maig

La biblioteca, a través del club de lectura de poesia "Draceres laberíntiques", celebra els 60 anys de la primera edició d'"Incerta glòria" i els 40 de la publicació de "Cartes a Màrius Torres seguides de Viatge d'un moribund".


Imatge de "Joan Sales: l'home incòmode, la veritat que fa nosa".
Imatge de "Joan Sales: l'home incòmode, la veritat que fa nosa".

El club de lectura de poesia 'Dreceres laberíntiques' convida als usuaris de la biblioteca Carles Rahola a celebrar els 60 anys de la primera edició d'Incerta glòria i els 40 de la publicació de Cartes a Màrius Torres seguides de Viatge d'un moribund amb la projecció del documental Joan Sales: l'home incòmode, la veritat que fa nosa realitzat per Francesc Canosa i amb intervencions, entre d'altres, dels escriptors Joan Margarit i Francesc Serés, les biògrafes Marta Pasqual i Montserrat Casals, i Maria Bohigas néta d'en Joan Sales i actual conductora del Club Editor, fundat pel seu avi.

L'acte se celebrarà a l'Auditori Gran el dimarts 31 de maig a les 18 hores i, en acabar, es realitzarà una conversa entre el director Francesc Canosa i l'editora Maria Bohigas, moderada pel conductor del club de lectura, Raúl Sánchez, on es parlarà de la vida i obra de Joan Sales com a figura clau al món de l'edició, la novel·la i la poesia catalanes.


Dilluns, 23 de maig de 2016

ACTIVITATS CULTURALS

Les Biblioteques de Girona organitzen la quarta edició del cicle de conferències "A la carretera"

Una proposta cultural diferent on es convida als lectors a viatjar cap a noves experiències de la mà d'escriptors i aventurers.


El cartell d'aquest quart cicle "A la carretera".
El cartell d'aquest quart cicle "A la carretera".

Les Biblioteques de Girona, juntament amb la llibreria Ulyssus, celebren entre maig i juny la quarta edició del cicle de xerrades sobre viatges "A la carretera".

Les conferències conviden a la descoberta de diversos indrets del món de la mà de viatgers escriptors disposats a compartir les seves experiències de viatge a l’entorn d’una afició, d’una inquietud personal o d’una opció professional, i a conèixer els llibres en què han traslladat aquestes vivències.

Les xerrades s’acompanyaran també de seleccions de fons sobre viatges en cada biblioteca i d’altres activitats, com hores del conte, presentacions, el taller Organitza el teu viatge per Internet a la biblioteca Carles Rahola, la xerrada per a joves Opcions per veure món amb pocs diners i el concurs de fotografia mitjançant Instagram Els camins del teu viatge

El cicle es clourà a la biblioteca Antònia Adroher el 9 de juny, on Jordi Canal-Soler, relatarà el seu viatge a Alaska i Yukon. Un recorregut per aquests paratge amb la història, la natura i la descoberta personal com a fil conductor.

Consulta tot el programa sobre el cicle.

 


 
1 | 2 | 3   Següent > Total pàgines: 11