Accés al contingut Accés al menú de la secció


Dilluns, 29 d'agost de 2016

CLUB DE LECTURA

Clubs de lectura 2016-2017 a la Biblioteca Pública Carles Rahola: "Lecto@ddicte", literatura juvenil

La Biblioteca Pública Carles Rahola presentarà, dimecres 14, el 'Mercat dels clubs de lectura'. Durant aquests dies es podrà trobar al web informació sobre els diferents clubs que oferta la biblioteca. Les inscripcions es faran en acabar la presentació, a la mateixa jornada del 'mercat'. En aquesta entrada s'informa sobre el club de lectura "Lecto@ddicte", de literatura juvenil, a càrrec de Laura Vilar.


Il·lustració d'Annie Wu.
Il·lustració d'Annie Wu.

Lecto@ddicte és un club de lectura pensat per a joves a partir de 13 anys.

L’objectiu del club és fomentar la lectura entre el públic juvenil, dialogant i posant en comú les impressions que els aporta la lectura. Cada mes es llegirà un llibre de gènere diferent (ciència-ficció, romàntic, realista, fantàstic, històric...).

La metodologia consistirà a expressar les opinions, sentiments i reflexions dels assistents relacionades amb la lectura seleccionada: història, personatges, escenes, entorn o frases interessants. Les sessions inclouran material complementari com booktrailers, cançons, o si és possible, la visita de l'autor del llibre tractat.

La trobada tindrà lloc l'últim dilluns de mes a la biblioteca Carles Rahola de 18 a 19’30 h.

La biblioteca facilitarà els exemplars de les lectures de tots els clubs.

Les inscripcions es podran dur a terme en finalitzar el "Mercat dels clubs de lectura" de dimecres 14 de setembre a les 18, a l'Auditori Gran o, en cas que encara quedessin places lliures, a partir de l'endemà als taulells de la biblioteca, per telèfon (972 20 22 52), o enviant un correu electrònicbpgirona.cultura@gencat.cat.

Per a aquest curs, la Laura Vilar ens destaca aquests llibres d'entre els nou que es llegiran mes a mes:

  • "Barrabum!", de Mark Haddon: "Lecto@ddicte" dedicarà la seva sessió de novel·la d'aventures a la darrera incursió en la literatura juvenil d'en Mark Haddon, l'autor del super-vendes "El curiós incident del gos a mitjanit". Tot i haver assolit fama internacional amb aquest best-seller, Mark Haddon ha publicat gairebé una vintena de llibres adreçats al públic infantil. "Barrabum!" narra l'historia d'en Jim i en Charlie, dos amics que decideixen investigar les converses privades dels seus professors i descobriran que parlen en un desconegut llenguatge. La seva tafaneria els portarà fins i tot a remotes galàxies. Una trepidant lectura repleta de fascinants peripècies.
  • "El rastre brillant del cargol", de Gemma Lienas, serà la lectura de misteri del club. En Sam és un noi que pateix de síndrome d'Asperger, una forma d'autisme que no li impedeix convertir-se en tot un expert en la informàtica ni enamorar-se de la Martina: una noia el sentiment per la qual li farà superar el seu absorbiment natural. En Sam descobrirà que hi ha un assetjador que té a la Martina com a víctima i serà l'encarregat de salvar-la. Misteri i aposta per l'adaptació social es donen la mà en aquesta novel·la de Gemma Lienas, qui va treballar a una escola per a nens amb trastorn límit de la personalitat.
  • "Allà on els arbres canten", de Laura Gallego Garcíanovel·la fantàstica. La valenciana Laura Gallego és una de les escriptores més llegides de narrativa fantàstica. "Allà on els arbres canten" va guanyar el Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil l'any 2012. Narra la irrupció dels bàrbars a les idíl·liques terres de Nortia. La guerra separarà els joves promesos Viana i Robian de Castellmar. La Viana, filla del duc de Rocagrisa, haurà d'aprendre a dirigir la seva vida i descobrir si són certes les llegendes que es relaten sobre el Gran Bosc.
  • "El noi del bus", d'Aina Li, és la tria de Lecto@ddicte de novel·la romàntica. Aquesta novel·la va començar a ser publicada per internet a raó d'un capítol per dia per una joveníssima autora de només 15 anys. Terrassenca d'orígens asiàtics, Aina Li narra e "El noi del bus" la història d'amor perfecte entre dos joves que s'asseuen junts al mateix autobús una vegada. Per casualitat, es tornaran a trobar i iniciaran una relació amorosa amb una premissa: no dir-se el seu nom durant el primer mes. 
  • "Eternitat", d'Alyson Noël, és el primer volum de la saga de sis llibres "Els Immortals". Dins del gènere de terror, la novel·la relata la història de l'Ever Bloom, una jove de passat tràgic amb poders psíquics a qui li canviarà la vida en trobar-se amb en Damen, noi al qual no pot llegir els pensaments i del qual s'enamorarà. Damen és el primer Immortal, fet que aportarà a la història girs inimaginables.

 

Al "Mercat dels clubs de lectura" la Laura Vilar ens descobrirà quines són la resta de les lectures proposades a Lecto@ddictes.

Per més informació es pot visitar el seu blog, on la Laura fa recomanacions, penja capítols dels llibres llegits al club, proposa jocs literaris, comenta les novetats bibliogràfiques de secció juvenil adquirides per la Carles Rahola i actualitza moltes més seccions.


 
1 | 2 | 3   Següent > Total pàgines: 9