Accés al contingut Accés al menú de la secció
Dijous, 21 d'agost de 2014

Tret de sortida de la nova temporada dels clubs de lectura

Les biblioteques de Girona, Salt, Sarrià de Ter i Sant Gregori ofereixen 32 clubs de lectura adreçats a més de 400 lectors i lectores.


Logo clubs lectura 2014

Amb la tornada de les vacances d'estiu, i sota el lema "Atreveix-te a llegir en companyia", s'inicien de nou els clubs de lectura a les biblioteques de Girona, Salt, Sarrià de Ter i Sant Gregori. En total, sumen 10 equipaments bibliotecaris que ofereixen 32 clubs adreçats a més de 400 lectors i lectores que tenen interès per comentar obres literàries amb altres persones. A partir del 20 d'agost comença el període d'inscripció. Durant el mes de setembre es faran les sessions de presentació d'alguns dels clubs de lectura i posteriorment començaran les primeres sessions dels diferents clubs de lectura programats.

Entre les novetats d'aquesta temporada podem trobar el club de teatre que organitza la Biblioteca Iu Bohigas de Salt que es ve a sumar al que ja organitzava l'Antònia Adroher de Girona. També els clubs temàtics que organitza la Biblioteca Pública de Girona. Per últim, es mantenen els clubs en anglès, i tant a Girona com a Sarrià, per a aquelles persones que tenen un mínim domini d'aquesta llengua i volen millorar-lo.

Malgrat que la Biblioteca Pública de Girona està tancada al públic pel procés de trasllat a la nova ubicació, es mantenen les reunions dels clubs de lectura a fi de seguir oferint aquesta activitat entre les persones usuàries d'aquest equipament.


Què és un club de lectura?
Els clubs de lectura es creen a partir de persones interessades a compartir la lectura i el comentari d'obres diverses. És un espai de tertúlia i debat en què el grup s'organitza per llegir el mateix llibre i reunir-se un dia, a la biblioteca, per comentar-lo. Es tracta d'una activitat que reuneix persones amb una afinitat comuna: el gust per la conversa i la lectura.

Amb els clubs es presenta l'oportunitat de fer-ho de manera habitual i amb la possibilitat d'aprofundir en cada lectura més enllà de la simple valoració: durant la trobada mensual es pot fer un apropament crític de l'obra de la mà d'una persona que condueix la reunió. A més, a partir dels clubs es promou un ús participatiu de la biblioteca, on el grup pren vida pròpia i pot arribara desenvolupar altres activitats de manera conjunta. A vegades es convida l'autor o autora a participar de la tertúlia i així poder comentar amb ell el procés d'elaboració de l'obra i el seu contingut.

Avui en dia, s'han convertit en una oferta ineludible de les propostes que ofereixen les biblioteques i s'adrecen a tot tipus de públic, sigui diferenciat per edats, per tipus de text, per temàtica o, fins i tot, per poder millorar les habilitats lectores o de la llengua en la qual està escrit el llibre.

Per participar-hi, només cal inscriure's a la biblioteca corresponent i prendre el compromís d'assistir a les reunions mensuals havent llegit el llibre proposat i que proporciona la mateixa biblioteca. La inscripció és gratuïta.

Més informacióActualitat Dissabte, 20 de desembre de 2014